Kursdag 3 (Onsdag 14/9)


Professor Neil Miller (verksam vid Johns Hopkins, Baltimore) är det närmaste man idag kan komma själva neuro-oftalmologins grundare (som subspecialitet) näst efter Walsh och Hoyt. Han fortsätter med en förmiddag fylld med fantastiska föreläsningar.

Under lunchen kl 1240 kommer det ske en brandövning i Turning torso, vi ska ej utrymma lokalen om inte nya besked kommer.

Under eftermiddagen så får ni möjlighet att lyssna till och träffa, Boel Bengtsson som är professor vid avdelningen för oftalmologi, Institutionen för Kliniska Vetenskaper i Malmö, Lunds Universitet. Boel är en världsdignitet inom synfältsforskning och hennes forskargrupp ligger bakom de flesta av de program som körs på synfältsmaskiner i hela världen (HFA).

Efter detta har vi glädjen att träffa Lars Stenberg Överläkare och chef för neuroröntgen i Lund. Han har publicerat 19 vetenskapliga artiklar, varav de första handlade om streptokocker och proteiner, men på senare år har de handlat om neuroradiologi. Sekreterare i Svensk förening för neuroradiologi. Han kommer ge er en fenomenal föreläsning, på lagom nivå, om Neuroradiologi för ögonläkare.

Kursdagen sker i sammarbete med Santen som även bjuder på en kursmiddag ikväll kl 1830 på Rådhuskällaren i Malmö.