Kursdag 3 (Onsdag 7/9)

OBS shemat har ändrats på eftermiddagen, denna sida är uppdaterad, och det finns även en ny sida för indersökningsteknik.


Vi inleder onsdagen som vanligt kl 08.15 MEN vi kommer inte att ha någon incheckning via Zoom, dvs ni kör igång med självstudier på egen hand. Vi kommer istället att ha en avstämning via Zoom precis innan lunch.

Idag arbetar ni till stor del med material som våra amerikanska gästföreläsare har bidragit med. Tyvärr får ni inte idag möjlighet att personligen träffa och inspireras av dessa neuro-oftalmologins verkliga SUPERSTARS! Men det kommer ändå att bli en mycket lärorik och förhoppningsvis ett mycket inspirerande program för dagen, där vi även träffar några av våra svenska digniteter via Zoom.

Professor Neil Miller (verksam vid Johns Hopkins, Baltimore) är det närmaste man idag kan komma själva neuro-oftalmologins grundare (som subspecialitet) näst efter Walsh och Hoyt.

Professor Randy Kardon (University of Iowa) är en dignitet som är högt aktad av alla andra framstående experter inom området, och dessutom bäst i universum på pupiller och mycket annat.

Båda är mycket inspirerande. Vi hoppas att deras videoförläsningar kommer vara till stort nöje.

OBS shemat har ändrats lite på eftermidagen så att ni efter lunch fortsätter med självstudier fram till kl 1505, då vi ses för dagincheckning på zoom. Ni kommer då även få lite kortare information inför självstudierna i undersökningsteknik.

Eftermiddagen inleds med OCT-föreläsningarna. Ni börjar med föreläsningen av Aboma Merdasa, disputerad ingenjör inom teknisk fysik, där han kort och enkelt går igenom bakrund och grunder i OCT på ett mycket förenklat och pedagogiskt vis. Ni går sedan vidare och arbetar med OCT-föreläsningarna av Randy Kardon.

Vi avslutar sedan dagen med undersökningsteknik, först lite självstudier och reflektion. Vi har gjort en helt egen flik för undersökningsteknik som ni hittar i menyn. Vi avslutar sedan med ett seminarium där ni har möjlighet att lyfta frågor om undersökingsteknik.


Videoföreläsningar hittar ni här nedan.

Neil Miller:

Obs av oklar anledning har youtube klassat Neils första föreläsning som ej lämplig för barn. Man måste klicka på visa i youtube för att kunna titta, eventuellt behöver man vara inloggad på sitt google-konto. Vi jobbar på att fixa detta.


Om ni får problem med Neils första vidoe så gå via denna länk eller denna länk( kräver att du är inloggad på youtube för att bekräfta din ålder över 18)

Aboma Merdasa - OCT

Randy Kardon - OCT

Notera dock att dubbelföreläsningen är i en video, ni tar paus på eget ansvar :)

Längst ned på sidan hittar ni digitala handouts från föreläsarnas.