Kursdag 2 (Tisdag 7/9)

Ni inleder dagen självstudier, där ni under förmiddagen och efter lunch, går igenom en serie fantastiska föreläsningar av Professor Jan Ygges. Notera att vi inte har någon incheckning på morgonen. Ni får själva ansvara för att gå igenom materialet och disponera tiden.

Jan Ygge är professor vid Marianne Bernadotte Centrum, Karolinska Institutet och överläkare vid S:t Eriks ögonsjukhus och har han studerat ögonmotorikstörningar under många år. Jan har undervisat passionerat under hela sin karriär, bla 20 år under den svenska ST-kursen i neuro-oftalmologi. Han har skrivit och medverkat i flera läroböcker. Jan har en fantastisk förmåga att förmedla komplicerade ämnen på ett enkelt och fängslande sätt.

Jan Ygge kommer sedan återkomma under torsdagen för att hålla ett web seminarium där ni har möjlighet att fråga och diskutera innehållet i dagens föreläsningar.

På eftermiddagen kommer ni sedan att få möjligheten att få en resa i synfältens värld under ledning av ingen mindre än professor Boel Bengtsson.

Boel Bengtsson är professor vid avdelningen för oftalmologi, Institutionen för Kliniska Vetenskaper i Malmö, Lunds Universitet. Boel är en världsdignitet inom synfältsforskning och hennes forskargrupp ligger bakom de flesta av de program som körs på synfältsmaskiner i hela världen (HFA). Boel är bl.a. den som uppfunnit VFI, som ni säker är väl bekanta med.

Efter detta så är det dags för oss i kursledningen att hålla ett seminarium om trafikmedicin.


Videoföreläsningar hittar ni här nedan och längst ned på sidan hittar ni förläsningshandouts.