Kursdag 1 (Måndag 21/9)

Välkomna till ST-kursen i Neurooftalmologi 2020!

Ni hittar alla detaljer om tider i kursens schema, och nedan finns lite kompletterande information om de olika momenten.

Vi börjar dagen med kursintroduktion och upprop, som sker via Zoom-möte med start kl 0815. Upprop sker genom att ni fyller i formuläret för upprop, och ni kommer under Zoom-mötet att erhålla en kod som måste anges korrekt i formuläret. Närvarokontroll kommer på ett liknande sätt att ske slumpvis vid flera tillfällen under kursen.

Därefter fortsätter kursen med Neuroretina/Synsystemet - WEBINAR som sker via Zoom-möte med start kl 0900. Under detta moment så kommer man ha möjlighet att ställa frågor om instuderingsmaterialet som man haft möjlighet att gå igenom innan kursen. Vi kommer att använda instuderingsfrågorna som diskussionsunderlag, men det är givetvis välkommet med andra frågor till föreläsarna. Detta WEBINAR leds av Fredrik Ghosh (Neuroretina) och Björn Hammar (synsystemet), vilka båda verkar vid ögonkliniken, Skånes Universitetssjukhus.

Före lunch föreläser Lars Stenberg, neuro-röntgen, Skånes Universitetssjukhus om Neuroradiologi för ögonläkare. Föreläsningen sker via Zoom-möte med start kl 10.15. 

Efter lunch arbetar ni på egen hand med video-föreläsningar av Frank Träisk, S:t Eriks Ögonsjukhus -Synbanelesioner 1-3. Ni hittar Franks material i mappen nedan och det finns även instuderingsfrågor som stöd för inlärningen. Ni går igenom materialet på egen hand under den tid som avsatts i schemat. Observera dock att powerpiont-filerna måste laddas ned och köras lokalt på dator för att det ljudet på föreläsningen ska spelas i varje bild, dock efterhand som ni stegar er fram i bildspelet.


OBS! Pga tekniska problem så har vi gjort lite ändringar i schemat. Det oväntade och oförutsägbara har inträffat, dvs att Frank Träisks förinspelade material inte har fungerat för många av kursdeltagarna att titta på och vi i kursledningen har inte lyckats streama ut det via Zoom. För att inte förlora för mycket tid så gör vi omkastningar i schemat och istället lägger vi in Jan Ygges förinspelade material.

Ni som har påbörjat att titta på Franks material och fått det att fungera, dvs ni som kör Powerpiont kan fortsätta med det och titta klart. Övriga kan påbörja att titta på Jan Ygges föreläsningsmaterial som nu ligger i mappen nedan. Imorgon ska vi ha Frank Träisks material redo, så att ni som tittat på Ygges material kan då fortsätta med Franks.

Vi ber om ursäkt för dessa tekniska problem och jobbar på en lösning.
Franks föreläsningar:

YouTube-video


YouTube-video


YouTube-videoALLA Jan Ygges föreläsningar ligger på kursdag 2 länkade som youtube-klipp, förutom att de ligger i mappen nedan som video-filer.


Det WEBINAR som var planerat om Synbanelesioner är nu flyttat till onsdag 23/9 kl 14:00-14:45. Det är tänkt som en frågestund och inte en föreläsning.

Dagsavslut: sker via Zoom-möte med start kl 16.50

kursdag 1 ‎‎‎‎(delad)‎‎‎‎


Comments